Photon Energy expanduje v Australasii, na Novém Zélandu postaví a bude provozovat FV elektrárnu o výkonu 20,8 MWp

  • Projekt společností Aquila Clean Energy APAC a Far North Solar Farm (FNSF) se nachází v Pukenui v distriktu Far North na Severním ostrově Nového Zélandu.

  • Projekt představuje expanzi Photon Energy Group na nový trh, při které využije své zkušenosti získané v Austrálii a na jejich evropských trzích.

  • Po dokončení projektu bude společnost Photon Energy návazně poskytovat služby v oblasti provozu a údržby (O&M).

Amsterdam/Sydney/Praha – 20. května 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen "Photon Energy Group" nebo "společnost"), oznámila, že podepsala kontrakt na výstavbu (EPC) a následný provoz a údržbu (O&M) solární fotovoltaické (FV) elektrárny o výkonu 20,8 MWp na Novém Zélandu. Projekt vlastní společnosti Aquila Clean Energy APAC a Far North Solar Farm (FNSF).

„Tento projekt představuje pro Photon Energy významný milník, protože se jedná o náš první solární projekt na Novém Zélandu a představuje naši expanzi v tomto regionu. Těší nás, že můžeme spolupracovat se společnostmi Aquila Clean Energy APAC a FNSF na výstavbě jejich prvního solárního projektu na tomto trhu,” řekl Georg Hotar, CEO Photon Energy Group.

Projekt se nachází v Pukenui v distriktu Far North na Novém Zélandu. Bude vybaven vysoce účinnými solárními fixními fotovoltaickými moduly s kombinovanou orientací na sever a východo-západ.

Po dokončení stavebních prací, které již naplno běží, se bude zařízení skládat ze solárních modulů o výkonu 20,8 MWp připojených k síti Top Energy.

Toto je první velký (en utility-scale) projekt Photon Energy Group na Novém Zélandu a bude jedním z prvních developerských projektů Aquila Clean Energy a FSNF. Po dokončení výstavby Photon Energy převezme elektrárnu i do svého O&M (provoz a údržba) portfolia.

pokenui.png (15 KB)

O společnosti Photon Energy Group – photonenergy.com

Photon Energy Group je skupina společností, které poskytují řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, čisté vody a sanace životního prostředí po celém světě. Photon Energy a Lerta poskytují komplexní řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, včetně solární energie a energetické flexibility. Od svého založení v roce 2008 Photon Energy postavila a uvedla do provozu solární elektrárny s celkovým výkonem přes 160 MWp a ve svém vlastním portfoliu má elektrárny s celkovou kapacitou 131,1 MWp. V současné době má v Austrálii, Maďarsku, Polsku a Rumunsku rozpracované projekty s kapacitou více než 1,2 GWp a po celém světě zajišťuje provoz, údržbu a monitoring FVE s kapacitou více než 700 MWp. Virtuální elektrárna Photon Energy agreguje výrobce a spotřebitele energie z obnovitelných zdrojů o celkové kapacitě přes 420 MW. Photon Energy a Lerta jsou držiteli licencí pro obchodování s elektřinou v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. Lerta je třetím největším poskytovatelem služeb DSR pro polského provozovatele přenosové soustavy s nasmlouvanou kapacitou 389 MW v roce 2024. Prostřednictvím Photon Water nabízí skupina řešení pro úpravu a hospodaření s vodou a její sanační technologie odstraňuje PFAS a další kontaminanty z vody a půdy. Photon Energy N.V., holdingová společnost pro Photon Energy Group, je kótována na burzách ve Varšavě, Praze, Frankfurtu a na přední německé online obchodní platformě XETRA. Společnost má sídlo v Amsterdamu a kanceláře v Austrálii a po celé Evropě.

Kontakt pro média

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Kontakt pro investory

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464
E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.